Natalja van de Louw

Over Natalja van de Louw

Zijnsoriëntatie is de meest complete, eervolle, intelligente visie die ik ken en heeft volledig mijn hart. Ik hou van het Zijnsgeoriënteerde pad. Een eindeloos pad van verlichting. Verlichting is niet gescheiden van realisme. Het is precies hier zijn. In de open ruimte, precies in de hele situatie zoals deze zich toont, in alles wat je bent. Een ongekend thuiskomen.

Dit pad is een spirituele openingsreis maar opent ook de mogelijkheid om alsnog op te groeien en door te ontwikkelen. Waar ben je blijven steken? Waar ken je jezelf nog niet? Het pad is een doorgaande reis van compassie, om jezelf, je naasten en de wereld te leren zien met nieuwe ogen van vrijheid. Van hieruit leer je jouw eigen kleur en jouw vrije, volwassen zelf leven. Dit is van een bijzondere schoonheid en vreugde. Bijdragend aan jezelf, de mensen om je heen en de samenleving.
 
Mijn missie? Jou wijzen naar je natuurlijke aard waarin alles al volkomen compleet aanwezig is. Ál verbonden, ál vrij. En je met helderheid te begeleiden naar hoe je jouw leven een uitdrukking kunt laten zijn van dit geluk. Van jouw eigenheid, in inherent gemak en schoonheid. Intiem met jezelf en het leven.
 

Op dit moment ben ik voor het negende jaar verbonden aan de school voor Zijnsoriëntatie als leraar van mijn eigen leerruimte in Den Bosch. In grote dankbaarheid naar mijn leraar Hans Knibbe. 

 

Ik ben 52 jaar, getrouwd met een heerlijke man en wij hebben samen drie jongvolwassen kinderen. Eén uithuiswonende dochter en twee thuiswonende zonen waarvan één met Downsyndroom. Hij is een feest van verbinding en een ware leraar voor mij in overgave aan wat is. Ik heb geen houvast en controle blijkt een illusie. Die realisatie geniet ik elke dag en vormde het begin van mijn bewustzijnspad. 

Zo’n 20 jaar geleden, startte ik met Zijnsgeoriënteerde meditatie en wist direct: “hier moet ik wezen!”. Dit voelend weten van thuiskomen heb ik sindsdien gevolgd. Ik kom uit een technische hoek (HAS milieutechnologie) maar ben mijn talenten op een andere manier gaan inzetten vanuit wakker geworden inspiratie, kracht en levenslust. Via een werkvoorzieningsvbedrijf, begeleiding van jonge kinderen met een beperking en het opzetten van creatief schildersatelier ‘de Ruimte’ ben ik nu voluit leraar Zijnsoriëntatie. 

Het pad is een levenskunst en daarin dans, fotografeer, schilder en dicht ik graag.

 

Onbeschreven
Onbegrensde
Zinderende
Nieuwe waarheid

De vrijheid is eindeloos

 

Reviews

Studenten beschrijven Natalja als: toegewijd – waarheidsminnend – uitnodigend – doorziend – goedlachs – hartsvol – inspirerend.


“In september 2023 ben ik gestart met de jaartraining ‘belichaming van Zijn’. Er gaat een nieuwe wereld voor me open en het blijkt dat die altijd al in mij aanwezig was en is.

Ik ervaar de ruimte op een nieuwe manier. Ik ervaar de ruimte van mijn Zelf, dat het niet uitmaakt waar of hoe je bent, dat het er altijd is. Dit pad zorgt voor een diepere ontspanning waardoor ik zachter word en ik dat letterlijk ook ben naar anderen toe. De ontdekking van de “vrije seksuele vrouw” in mij zorgt dat het leven ook leuk mag zijn en dat ik mag genieten. Ik voel me zelfverzekerder, opener en heb een prettig gevoel in mijn lijf wat doorwerkt in mijn zin in de dag. Door te Zijn ervaar ik geluk. Mijn lichaam met een ‘mankementje’ staat daar los van en dat heeft steeds minder impact op mijn leven.

Mijn leven is intussen veranderd doordat de Zijnskwaliteiten / Gezonde Zelfliefde zich beginnen te integreren in mijn dagelijkse leven. Dat zorgt ervoor dat oude problemen met mijn kinderen en mijn zus geen problemen meer zijn en met mijn man heb ik een liefdevollere verbinding. Liefde is het sleutelwoord, door me te openen en ontwapenen in zachtheid. In verbinding met Spirit, vanuit Gewaarzijn krijg ik de juiste inzichten, en waar ik zo mee zat te stoeien verdwijnt. Ik heb nu een blijheid en lichtheid in me waardoor ik verrast word. Het is fijn om er te zijn.

De ontdekking van een nieuwe wereld, mijn wereld, die me blijft verrassen en verwonderen, nog steeds.

Ik ben dankbaar dat Natalja me heeft kunnen bewegen om ‘Zijnsoriëntatie te gaan leven’.”

~ May van Heijst ~


“Wat heb jij een groot en gevend hart! Dit hart staat centraal in hoe je je vak uitoefent! Het is een uitnodiging om welkom te zijn, met alles erop en eraan. Jij als mens en als leraar lijken één. Heel bijzonder. Je leeft het zicht dat er geen scheiding hoeft plaats te vinden. Omdat alles van hetzelfde is gemaakt.
~
Ik heb een enorme ontwikkeling doorgemaakt, waarin ik nieuwe kwaliteiten in mezelf ben gaan ontdekken. Omdat ik mezelf open heb gezet om te mogen leren. En trouwens, om te mogen falen. Want dat was wat ik al de tijd heb lopen vermijden. Mijn hart staat open. Ik kan weer landen. Ik ben vrij! En zelfs als ik de bekende botsauto zit van mijn ingesleten patronen van A naar Beter, voel ik me meer ontspannen dan ooit tevoren. Omdat ik ook in die botsauto vertrouwen ervaar dat ik kan sturen. Ik heb mezelf eindelijk de ruimte gegeven om er te zijn.”

~ Karel Zegers ~


“Gezonde Zelfliefde heeft voor mij de focus gelegd op het verschil tussen ‘dagelijks Zelf’ en mijn vrije aard. Dat alle angsten en neuroses, alle ‘krampen’ van mij zijn en niet weg hoeven. Dat iedere kramp, die me weerhoudt om de psychologische leegte te ontmoeten, de weg wijst naar een ruimte vol van Zijnskwaliteiten. Ik heb kennis gemaakt met liefde die mij de weg wijst om datgene te doen of te laten wat niet alleen mijzelf aangaat maar een veel groter geheel dient. Deze ervaringen hebben helderheid gegeven over mijn nietigheid en mijn kracht. Beiden dansen ze voort.”

~ Martine ~


“Jouw cursus Gezonde Zelfliefde is een doorbraak geweest. Het is me gelukt Gezonde Zelfliefde te belichamen, verankert in al mijn cellen. Daar ben ik je eeuwig dankbaar voor. Met dank ook aan de mededeelnemers.”

~ Imke ~

“Na jarenlange onrust en onzekerheid door de vele verantwoordingen die ik op me nam, heb ik nu weer rust in mijn hoofd en geloof in mezelf.”

~ Mirjam Koene ~


“Wat ik zo fijn vind aan Natalja is dat ze haar kennis en aanstekelijke passie voor Zijnsoriëntatie belichaamd. Je zou het kunnen omschrijven dat ze de meditatie niet ‘geeft’, maar dat ze Zijnsorïentatie is. Hierdoor voelt het als heel natuurlijk en voel ik me welkom met alles wat er precies op dat moment is. En creëert het ruimte om te laten ontstaan, zodat precies dat wat zich op dat moment aan mij wil tonen, ook getoond wordt. Een enorme verrijking, vulling en verblijding voor mijn Zijn!”

~ Tessa Custers ~

Adres

Doelenstraat 42 3512 XJ Utrecht

E-mail

info@blz.nu

Website

www.blz.nu

Natalja van de Louw is als geregistreerd lid aangesloten bij de Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie

De beroepsvereniging is in 2001 opgericht om de kwaliteit van het leraarschap continu te bevorderen en te bewaken. Om dit te realiseren heeft de beroepsvereniging onder andere een beroepsprofiel, een gedragscode en een  klachtenreglement ontwikkeld waar alle leden zich aan dienen te houden.

Daarnaast is de beroepsvereniging ook een ontmoetingsplaats waar leraren Zijnsoriëntatie de kwaliteit van hun vak-uitoefening op peil kunnen houden en verder kunnen ontwikkelen.

“Je kunt er niet naar toe, je bént er al.”

Hans knibbe