cursus gezonde zelfliefde

Een cursus van acht dagdelen - voor iedereen toegankelijk
Deze cursus is nu bezig - de volgende start najaar 2024

Over de cursus

Voor mensen die ‘Gezonde Zelfliefde’ in de praktijk willen leren brengen en die tegelijkertijd kennis willen maken met Zijnsoriëntatie.

Het is niet nodig om ervaring te hebben met meditatie of Zijnsoriëntatie.

Gezonde Zelfliefde is een belangrijke basis van het zijnsgeoriënteerde pad van Levenskunst. Het is liefde voor jezelf op een gezonde, niet-neurotische manier.

Vaak zijn we helemaal niet zo liefdevol naar onszelf. Ongemerkt en chronisch herhalen we oude overlevingspatronen die ons opgetrokken en onrustig maken, en die te weinig ruimte laten voor goede zelfzorg en liefde. We zien niet wat is, maar zijn op weg naar wat kan zijn. Hierdoor verliezen we onze innerlijke rust, evenwicht en gevoel van verbinding.

 zijn.

Zijnsgeoriënteerde Meditatie
Zijnsgeoriënteerde Meditatie

Wie je al bent

 

In de cursus oefenen we met het doorbreken van de overlevingspatronen. 

We richten ons rechtstreeks op de rijkdom en compleetheid van wie je om te beginnen al bent, op je altijd al aanwezige vrije aard. Gezonde zelfliefde heeft dus vooral te maken met het hervinden van wie je al bent op een fundamenteler en intiemer niveau dan wie je denkt te zijn.

 

 

Hier en nu

In de cursus leer je je aandacht om te draaien van ‘daar en dan’ naar ‘hier en nu’. 

Zo kom je weer in contact met het meest nabije, met hoe het nu is en wie je nu bent. Je leert jezelf in een liefdevol licht te plaatsen, waardoor je zowel psychologische gezondheid en welbevinden opbouwt, als thuiskomt in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard.

Door gezonde zelfliefde te beoefenen en te trainen word je presenter en liefdevoller naar jezelf en anderen. Doordat je meer gaat rusten in je eigen basis word je onafhankelijker, minder opgehangen aan omstandigheden (relaties, ervaringen, dingen). Je staat losser en kunt daardoor helderder zien. Hierdoor ontwikkel je spontane compassie en een heldere, liefdevolle betrokkenheid naar alles en iedereen.


Werkvormen zijn: meditatie, energiewerk, visualisatie en bewustzijnsoefeningen. De focus ligt op het fysiek-energetisch ervaren van je Zijnsaard en leren rusten in je basis.

Wat ga je leren?

De cursus bestaat uit 8 dagdelen van 3 uur. In deze cursus leer je:

Praktische informatie

Algemene informatie

Data
21 oktober, 4, 18, november, 2, 23 december, 13, 20 januari, 3 februari 2023

Dag en tijd
Zaterdag 10.30 – 13.30 uur

Locatie
Kapel Claraklooster
Clarastraat 96 Den Bosch

Leraar
Natalja van de Louw

Tarieven

Particulier
€441,- 

Student (mbo, hbo, wo 20% korting)
€352,80 

Zelfstandige professionals
€441,- 

D
eze kosten zijn vrijgesteld van btw

Overige informatie

De cursus is ontwikkeld door de Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie in nauwe samenwerking met Hans Knibbe, grondlegger van Zijnsoriëntatie. De cursus wordt gegeven op diverse locaties in Nederland en België door een gediplomeerd leraar Zijnsoriëntatie die minimaal zes jaar in opleiding is geweest aan de school voor Zijnsoriëntatie.

Voor deze cursus zijn er geen specifieke vooropleidingseisen en is inclusief studiemateriaal. 

Bij de cursus worden beoefeningen aangereikt die thuis beoefend dienen te worden. Dit vraagt 20 minuten per dag van je tijd.

Algemene voorwaarden 

Op dit aanbod zijn de Algemene voorwaarden van toepassing.

Breng me op de hoogte

Ik word graag op de hoogte gehouden wanneer de start is van een nieuwe cursus

Meer lezen? Boek Gezonde Zelfliefde

Gezonde zelfliefde is een door Hans Knibbe ontwikkelde werkvorm om de inherente liefde die in je aard besloten ligt vrij te maken en je daardoor te laten verwarmen. Zo ontspan je, durf je weer aanwezig te zijn bij de lege plekken in jezelf en ontwikkel je compassie voor jezelf en anderen. Je leert om jezelf liefdevol nabij te zijn, je energie te laten dalen en contact te maken met je wijsheidsgeest. Zo creëer je een goed uitgangspunt om passende antwoorden te vinden in het leven van alledag.

Gezonde zelfliefde is niet vanzelfsprekend. De westerse leefstijl en de emotionele tekorten uit je jeugd maken dat je je blik van jezelf af richt en vervulling zoekt in iets buiten je. Deze zoekende houding zet zich voort in je omgang met geliefden, je werk en de psychologische of spirituele ontwikkelingspaden die je gaat. Zo blijf je van jezelf verwijderd. Gezonde zelfliefde is daarom geen luxe, het is een noodzaak. Dit boek biedt een schat aan inzichten en methodes om deze kunst te ontwikkelen.

Bestel het boek ‘Gezonde Zelfliefde’ van Hans Knibbe

“Er is een grote schat in ons. Een onuitputtelijke bron van rijkdom, liefde en helderheid.”

Hans knibbe